Blog > Komentarze do wpisu

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Troszkę nie pisałam więc parę moich obiadków czeka na opisanie...

250 g makaronu typu świderki, muszle, kokardki, itp.
500 g szpinaku mrożonego
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
świeża bazylia lub inne przyprawy.
W pierwszej kolejności gotujemy makaron al dente.
Gdy makaron jest już w wodzie w tym czasie robimy pozostałą część naszej
potrawy: rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojony lub
przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak który mieszamy tak
długo aż odparuje,dodajemy tuńczyka bez wody i przyprawiamy do smaku.Gdy
całość się połączy, odcedzamy makaron, mieszamy z tym co na patelni i
gotowe. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Podajemy na ciepło (ale mi
na zimno również smakuje).

piątek, 07 marca 2008, mamqa
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: yamilla, 78.149.86.16*
2010/08/16 16:43:17
ja tunczyka i szpinak przyprawiam curry i dodaje slodka smietane. bardzo smacznie i chyba troszke ciekawiej...