Blog > Komentarze do wpisu

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Troszkę nie pisałam więc parę moich obiadków czeka na opisanie...

250 g makaronu typu świderki, muszle, kokardki, itp.
500 g szpinaku mrożonego
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
świeża bazylia lub inne przyprawy.
W pierwszej kolejności gotujemy makaron al dente.
Gdy makaron jest już w wodzie w tym czasie robimy pozostałą część naszej
potrawy: rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy pokrojony lub
przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak który mieszamy tak
długo aż odparuje,dodajemy tuńczyka bez wody i przyprawiamy do smaku.Gdy
całość się połączy, odcedzamy makaron, mieszamy z tym co na patelni i
gotowe. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Podajemy na ciepło (ale mi
na zimno również smakuje).

piątek, 07 marca 2008, mamqa

Zobacz podobne

  • Sałatka z brokułów

    Autorka: eMma Link: http://xl-pozytywnie.pl/forum/viewtopic.php?p=87899#87899 brokułów tyle ile się chce ja miałam 2 średnie puszka kukurydzy, puszka gros

  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY (wariant II)

    Autorka: Toria Link: http://xl-pozytywnie.pl/forum/viewtopic.php?p=93271#93271   Składniki: - Wieprzowe mięso gulaszowe (łopatka, szynka, biodrówka lub k

  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY (wariant I)

    Autorka: Toria Link: http://xl-pozytywnie.pl/forum/viewtopic.php?p=93271#93271   Składniki: - Wieprzowe mięso gulaszowe (łopatka, szynka, biodrówka lub k

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: yamilla, 78.149.86.*
2010/08/16 16:43:17
ja tunczyka i szpinak przyprawiam curry i dodaje slodka smietane. bardzo smacznie i chyba troszke ciekawiej...